Loading...
TinnitusConcept 2019-02-02T15:38:43+01:00

Welkom bij het TinnitusConcept

TinnitusConcept heeft nu een eigen website, klik hier om er direct naartoe te gaan.

Het TinnitusConcept is een uniek concept voor onderzoek en behandeling van Tinnitus. In de afgelopen jaren heb ik meer dan 400 mensen met Tinnitus in de praktijk mogen onderzoeken en behandelen. Mijn belangrijkste conclusie hieruit is dat Tinnitus meestal stress gerelateerd is en zelden ontstaat door geluidsoverlast. Ook fysieke oorzaken zijn mogelijk zoals een verkeerde houding, na een trauma/ ongeval, bewegingsarmoede en dergelijke. Daarnaast kan voeding een belangrijke rol spelen en nog veel meer.

Het is jammer dat er over het algemeen vanuit wordt gegaan dat Tinnitus door platliggende trilhaartjes komt en dat men er maar mee moet leren leven. Gelukkig heb ik vaak genoeg kunnen bewijzen dat Tinnitus werkelijk kan verbeteren of zelfs kan verdwijnen! Om mensen hier bewust van te laten worden schrijf ik een boek hierover.

Mijn Tinnitusboek ligt – als het goed is – in de eerste helft van 2019 in de winkel. Dit boek is geheel vanuit de praktijk geschreven en geeft inzicht in alles wat met Tinnitus te maken kan hebben. Daarnaast bevat het een programma om zelf mee aan de slag te kunnen; met of zonder ondersteuning van een therapeut. Mocht u bericht willen krijgen wanneer het klaar is, dan kunt u dat via het contactformulier op deze site aangeven. Of hou de website in de gaten.

Tinnitus

Waarschijnlijk hebben zo’n 5 miljoen mensen in Nederland in meer of mindere mate last van oorsuizen. De geluiden, die de patiënten in mijn praktijk het meest horen zijn vooral een (hoge) piep, ruis, fluitketel, krekels etc.
Vaak horen mensen ook meerdere geluiden tegelijk, waarbij het in 1 of beide oren en/of in het hoofd gelokaliseerd wordt. De ernst kan enorm verschillen; veel mensen horen het wel, maar ondervinden hier geen hinder van. Maar er zijn ook velen waarbij de klachten dusdanig zijn, dat ze niet meer goed kunnen functioneren, slecht slapen, met hun werk moeten stoppen of zelfs een eind aan hun leven willen maken.

De oorzaken van Tinnitus kunnen heel divers zijn; bijvoorbeeld stress, verkeerde houding, kaak- en nekproblemen, geluidsoverlast, brughoektumor, virus, ongeval, medicatie, voeding, straling, afwijkingen aan het binnenoor, hersenschudding etc. Een aantal van deze oorzaken zijn te herleiden tot een probleem waar wel degelijk iets aan te doen kan zijn.

Tinnitus is een enorm onderschat probleem en wordt vaak niet serieus genomen. Volgens de reguliere geneeskunde is er niets aan te doen en moet men er maar mee leren leven. Als werkelijk een beschadiging aan de Tinnitus ten grondslag ligt is er inderdaad niets aan te doen. Maar de praktijk leert, dat dit meestal niet het geval is.

Uit ervaring weet ik wat Tinnitus met mensen kan doen en dat het vaak toch mogelijk is om er minder last van te hebben of er zelfs helemaal van af te komen. Mijn missie is het geworden om mensen weer wat meer rust in hun hoofd te geven, serieus te luisteren naar de problemen en hier oplossingen voor te zoeken. Er bestaat niet 1 therapie voor iedereen. Ieder mens is uniek en dus ook de behandeling.

Het TinnitusConcept

  • U krijgt na aanmelding een screening Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie + uitgebreide vragenlijst in 2 delen; deze mag u ingevuld terug sturen of   mailen.  Deel 2 krijgt u als we een afspraak hebben gemaakt.
  • Aan de hand van vragenlijst deel 1 bekijk ik of ik u op de wachtlijst kan zetten en hoe ernstig uw situatie is waardoor u eventueel eerder aan de beurt kunt  komen.
  • Bij de intake nemen we de vragenlijst kort door en krijgt u een fysiotherapeutisch onderzoek. Ik bekijk de hele statiek, wervelkolom en bepaalde spieren en gewrichten, die invloed kunnen hebben op het oorsuizen. Zo mogelijk doe ik meteen al wat korte correcties aan de wervelkolom en/of spierbehandeling.
  • De vervolgbehandelingen zijn afhankelijk van wat ik gevonden heb en duren zo’n 25 minuten (of 55 minuten als u daarvoor kiest).

Mochten er geen fysiotherapeutisch behandelbare aspecten zijn, dan kijken we of er alternatieve mogelijkheden zijn binnen de praktijk. Zo niet, dan zoeken we naar andere mogelijkheden.

Tarieven

In 2018 heb ik contracten met alle verzekeraars behalve Menzis (Anderzorg en Hema).
In 2019 teken ik geen contracten meer met verzekeraars behalve met DSW.

Wat betekent dat voor u in 2019?

Heeft u alleen een basisverzekering dan verandert er niets en betaalt u alles zelf.
Alleen als u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft bij DSW of Stad Holland, dan gaan declaraties nog automatisch en verandert er niets.
Heeft u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie bij een andere verzekeraar dan krijgt u de nota thuisgestuurd en betaalt u deze eerst aan mij. Vervolgens kunt u de nota bij uw verzekeraar indienen. Hoeveel u terugkrijgt verschilt per verzekeraar en is afhankelijk van het soort polis.

Er zijn 3 soorten:

  • Natura: u krijgt dan meestal 70-75% vergoed
  • Restitutie: u krijgt dan als het goed is 100% vergoed; dit kost meestal slechts 3 Euro per maand meer dan een natura-polis
  • Combinatie: het kan zijn dat u voor fysio 100% vergoed krijgt en voor iets anders minder.

De prijs per consult blijft gelijk; waarschijnlijk kunt u volgend jaar ook pinnen in de praktijk.

  • Screening, intake en onderzoek: eenmalig 40 Euro.
  • 35 Euro per consult
Prijs zonder vergoeding Vergoeding bij voldoende aanvullende dekking fysiotherapie
Intake 40 Euro 70-100% vergoed *1
Fysiotherapie 35 Euro 70-100% vergoed *1
Niet nagekomen afspraak 30 Euro Nee

*1 DSW/ Stad Holland 100%, andere verzekeraars (2019 en Menzis, Anderzorg, Hema ook in 2018): afhankelijk van soort polis (natura, restitutie, combinatie)

Een Gezonde Leefstijl…

Is een randvoorwaarde om meer rust in het hoofd te krijgen

Vermijd zoveel mogelijk bewerkte voeding (pakjes, zakjes, blikken, bewerkt vlees etc.), koemelkproducten (melk, yoghurt etc.), suiker, witmeelproducten (koekjes, pasta etc.), koffie, alcohol, frisdranken, nicotine enzovoorts. Kook zoveel mogelijk vers.

Drink voldoende water of (kruiden)thee; minimaal 2 liter per dag.

Magnesium-citraat, Ginkgo biloba , zink, Vitamine B12 en sesamzaadjes kunnen een gunstig effect hebben op Tinnitus.

Vermijd extra straling in m.n. de slaapkamer (telefoon, apparatuur) en draag geen mobieltje op het lijf !! Vermijd het slapen op de buik en zorg voor een goede ondersteuning van de nek.

Mocht het slapen niet lukken door het lawaai, dan zijn er speciale Tinnitus-apps, die je op verschillende geluiden en tijden in kunt stellen (wees er wel bewust van dat een mobieltje dat aan is straling afgeeft).

Medicatie als paracetamol, aspirine, diclofenac, ibuprofen, citalopram etc. kan Tinnitus versterken (of zelfs veroorzaken); wees hier bewust van en kijk altijd even na of oorsuizen een bijwerking kan zijn.

Zorg voor voldoende beweging en ontspanning ! Zoek een goede balans tussen inspanning en ontspanning.
Zo mogelijk ’s avonds niet meer werken en sporten.

Zoek afleiding in positieve dingen en niet in het struinen op internet over Tinnitus !

“Wacht niet op een goede dag, maar probeer er zelf een te maken.”

“Zie je de weg of zie je beren ?”

“Het leven wordt een stuk lichter als je beseft dat je gedachten geen feiten zijn.”

” We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.”

Contact

Voornaam:

Maak uw keuze:
Uw bericht: